1937 yılında Bulgaristan’ ın Pravadi kentinden güzel ülkemize göç etmiş olan büyük dedemiz Tahsin KOR, Bergama’ ya yerleşiyor ve zahirecilik yapıyor. Bergama’ da Ekin Yonca’ sı olarak bilinen mevkide zahireciliğin yanında, çiftçilikle başlayan serüvenimiz, 1940 larda çırçır işiyle pamukçuluk ve nakliyeciliğin eklenmesiyle genişliyor. Oğulları Kazım ve Şükrü KOR ile birlikte, çalışkan ve güvenilir mizaçları, KOR isminin günümüze taşınmasını sağlıyor. Bereketli Bakırçay Ovaları ve bu ovaların ünü dünyaya ulaşan pamuk ve buğdayın işlenmesi, değerli müşterilerimize sağlık ve güven çerçevesinde sunulması , mesleğimiz, hatta bir nevi yaşam amacımız oluyor. Günümüzde Korhan Un ve Korpam markaları, “ Kaliteden Şaşmaz” sloganıyla, un ve pamuk işinde, Bergama ve çevresinde güvenin ve kalitenin adı olarak anılmaktadır. Hüsnü, Yasin, Asım ve Talat KOR kardeşler yönetiminde faaliyetlerini sürdüren Korhan Un ve Korpam, Bergama İstiklal Meydanı’ ndaki ve 2000 yılından bu yana Demirciler Mevkii olarakta bilinen İnkılap Mahallesi Kayhan Caddesi No:79 adresindeki çırçır fabrikası, yönetim ve irtibat büroları ve Kınık Organize Sanayi bölgesindeki un fabrikasıyla siz değerli müşterilerimize hizmet sunmaktadır. 1998 yılında Kınık’ ta açılan un fabrikamız (KORHAN UN) yıllık 35 bin tonluk ürün işleme kapasitesiyle bölgesinin un ve kepek ihtiyacında önemli bir yere sahiptir. 1940 yılından bu yana faaliyet veren Pamuk Çırçır Fabrikası( KORPAM) ise sezonda 5000 ton kapasite ile çalışmaktadır. İnkilap mahallesi ve İstiklal Meydanında bulunan irtibat ve yönetim bürolarımızda ayrıca gübre ( üre, nitrat, şeker, 30×20, 1846 DAP vb..), yem, yağ, bakkaliye satışı da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra genelde kendi ihtiyaçlarımızda kullanılmak üzere 6 adet kamyonumuzla nakliye sektörüne de hizmet verilmektedir.
Üretim
Son Teknoloji El Değmeden Üretim
Bakırçay ovasında en önemli özelliklerden birside; çevresinde fazla sayıda endüstri bacası ve atığı olmaması nedeniyle, atmosferin ve toprağın kimyevi maddelerden uzak, tarın yapmaya son derece uygun olmasıdır. Bu bölgelerde yetişen buğdayın ünü dünyaya yayılmıştır. Özenle yetiştirilen Bakırçay buğdayı ile beraber geleneksel damak tadlarının yakalanabilmesi için, ülkemizin buğday ambarları olarak bilinen trakya, orta karadeniz ve iç anadolu yöresi buğdayları , Kınık’taki fabrikamıza getirilir. Fabrikamız yılda 350 bin ton buğday işleme kapasitesine sahiptir. Fabrikamıza gelen buğdaylardan, tartım işleminden önce sondalar yardımıyla her parti buğday dan örnekler alınarak buğday kalitesini tespit etmek amacıyla Korhan Un Girdi Kontrol Laboratuarlarına alınırlar. Burada hektolitre, rutubet, gluten indeksi, düşme sayısı kontrolleri yapılır. Korhan Un yüksek kalite kriterlerine uygun bulunan ve gıda mühendislerimizce onaylanan buğdaylar, kapalı depolarımızda kullanım amaç ve özelliklerine göre tasnif edilirler. %100 müşteri memnuniyetine uygun hareket eden personelimiz, müşterimizin istediği nitelikte unu sağlayabilmek için, yönetimce belirlenen yüzdelerde buğdayları karıştırarak parçalarlar. Buğdayın temiz ortamda ve tozlardan uzak biçimde depolanması son derece önemlidir. Üretime alınacak buğdayın temizlenmesi de dikkat edilmesi gereken bir prosestir. Separatörde; kaba pislikle, kırık buğdaylar ve diğer tüm yabancı maddeler uzaklaştırılır. Ve taş ayırıcı makinede, taşlar ayrılır. Buğdayın içine karışacak her yabancı madde ürünün kalitesini bozar. Unun rengini, bileşimini bozabilecek her türlü yabancı maddenin dikkatle üründen uzaklaştırılması gerekecektir. Bu nedenle iyi bir un elde etmek için, temizleme ünitesi yüksek önem taşır. Öğütme işlemine alınacak buğday tanesinin fiziksel açıdan buna uygun hale getirilmesi gerekir. Nem miktarı kalite kriterlerine uygun seviyede olmalıdır. Tavlama işlemi uygulanarak buğday kabuğuna yumuşaklık ve elastikiyet verilir. Önce temizlenmiş ve dinlendirilmiş olan buğday paçalı, soğutulmuş çelik silindirlerde(vals) kırılır. Öğütme işlemi, bu çelik silindirler arasındaki hız farkına dayanır. Tabi valsler üzerinde ki dişlerde kırma işlemini kolaylaştıran önemli bir unsurdur. Eleme: Soğutulmuş çelik silindirler yardımıyla kırılan ve un haline getirilen buğday, eleklere gelir. Eleme işlemi tek basamaktan oluşan bir işlem değildir. Gözeneklerine göre birbirinden farklı bir çok elekten geçen ürün kepek undan ayrılıncaya kadar sürer. Üretilen un hemen ambalajlama işlemine alınır. Un silolarında her noktasında aynı bileşimi verecek şekilde homojenize ürün vermek amacıyla karıştırma işlemi uygulanır. Un silolarında hassas teraziye alınan ürün, ürün çeşitliliğine göre ambalajlanır. Ürünlerimiz, baştan sona el değmeden son teknoloji kullanılarak sağlanır.
Un en temel besin maddemizdir. Temizliği, hijyeni, ürün kalitesi son derece önemlidir. Korhan Un bu sebeple üretim ve ürünün her aşamasını oluşturduğu “Kalite Güvence Birimi” yardımıyla kontrol eder. Yapılan bu kontroller extensograph, kül miktarı, farino graph, sedimantasyon değerleri tespit eder. Bunun yanında fırında uygulanan ekmek ve yufka çalışmaları ile desteklenir. Kalite Güvence Sorumlularımızın yüksek tecrübelerine dayanarak her aşamada ürün kalitesini kontrole tabi tutarlar. Korhan Un kalite kriterlerine uygun olmayan tüm madde ve ürünlerin etiketimizi taşıması mümkün değildir. Tüm bu kalite güvence kontrollerinden geçmiş olan ürün, Korhan Un damgasıyla siz değerli müşterilerimizin sağlıklı ve leziz bir şekilde beğeninize sunulur.