Kayseri – İncesu Organize Sanayi Bölgesi

TAKİBE AL FAVORİLERE EKLE
2,212 ZİYARETÇİ
  • YETKİLİ KİŞİ: Halit ÖZKAYA
  • ADRES: Kayseri - İncesu organize Sanayi Bölgesi Kayseri - Adana Devlet Karayolu 37. Km İncesu - Kayseri / Türkiye
  • TELEFON: +90 352 698 65 90
  • SOSYAL MEDYA:
SERVİS YERLERİ TÜRKİYE

FİRMA HAKKINDA

Genel Durum

Kayseri – İncesu Organize Sanayi Bölgesinin, yer seçimi çalışmalarına 1994 yılı Temmuz ayında başlanmış ve Kayseri 2. Organize Sanayi Bölgesi adıyla kurulmuştur. Sonradan adı Kayseri – İncesu Organize Sanayi Bölgesi olarak değiştirilmiştir. Kayseri Sanayi Odası, İncesu Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Kayseri Sanayiciler Derneğinin iştirakiyle resmen 02 Ocak 1996 tarihinde kurulmuş ve kuruluş sözleşmesi imzalanarak Müteşebbis Teşekkül teşkil edilmiştir.

Kayseri – İncesu Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri – Adana Devlet Karayolu üzerinde (Taksan A.Ş. çevresinde) 36 km. de 610 Ha. lık mevcut alan ve 130 Ha.lık ilave alan olmak üzere 740 hektarlık üzerinde ve İncesu Belediyesi mücavir alanı içerisinde yer almaktadır. Kamulaştırması tamamlanmış ve kamulaştırma bedelleri ilgililere ödenmiştir.

15 Nisan 2000 tarihinde yayınlanan OSB Kanunu gereğince İncesu OSB 11.04.2001 tarihinde, 4562 sayılı OSB Kanununa göre kuruluşu yenilenmiş ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca 124 sicil numarası ile tescil edilerek özel tüzel kişilik kazanmıştır.

Konumu

İncesu OSB Kayseri – Niğde Devlet Karayolu üzerinde 37. Km’de bulunmakta olup, karayoluna cepheli ve DDY ile 1200 metre boyunca hem sınırdır. Hizmetlerini bölge içerisinde yer alan bölge hizmet binasında yürütmektedir.

Arsa Durumu

02 Nisan1998 tarihinde Bakanlıkça onaylanan İncesu OSB İmar Planı toplam 390 Ha. lık sanayi parsel alanı üzerinde, 5000 m2 ile 279.000 m2 arasında değişen 6 tip 157 adet parsel teşekkül etmiştir. Tevhit işlemleri sonucu parsel sayısı 150 adete düşmüştür. Mevcut durumda 150 sanayi parselinden 146 adedi katılımcılara tahsis edilmiş durumdadır. 4 adet parsel tahsis harici bırakılmıştır.

Geri kalan 210 Ha. alan, idari bina ve sosyal tesisler, yeşil alan, yollar ve oto parklar, sağlık koruma bandı ve arıtma tesisleri olarak planlanmıştır.

İncesu OSB, özel ve ihtisas OSB olmadığı için herhangi bir sektörde tesis kurmak isteyen girişimciye tesis kurma şartlarını yerine getirmesi kaydıyla arsa tahsisi yapılmaktadır.

Proje Durumu

Bölgeye ait imar planı ve alt yapı projeleri (Yol, İçme Suyu, Kanalizasyon Yağmur Suyu, AG, OG, Elektrik enerji) 23 Ağustos 1999 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca onaylanmıştır.

Demiryolu iltisak hattı yapımı için projelendirme çalışmaları 2012 yılı sonu itibariyle DDY Genel Müdürlüğünce başlatılmış durumdadır. Genişleme alanımız içerisinde planlanan istasyon için ilgili arazi Milli Emlak Müdürlüğünden satın alınmıştır. Süreç devam etmektedir.

Altyapı durumu

YOL : 19.7 km’lik İmar yollarının (15,20,30 m genişlikte) alt temel inşaatı tamamlanmıştır.

Bölge giriş yolu ve yapılaşmanın yoğun olduğu caddelerimiz kilitli beton parke kaplama yapılarak hizmete sunulmuştur. 2015 yılı sonu itibariyle toplam yapılan kilitli beton parke yol uzunluğu 11,5 km’ye ulaşmıştır.

ELEKTRİK : AG-OG elektrik şebeke tesis inşaatı bitirilmiş olup her parselde elektrik mevcuttur. Aylık ortalama elektrik tüketimimiz 3 Milyon kWh seviyesindedir.

DOĞALGAZ : Doğalgaz iletim hattı bölgemiz içerisine kadar 8” çelik boru ile getirilmiş, bölge içi dağıtım hattı çelik ve PE hatla yapılmış, 1 parsel bağlantıları tamamlanmıştır. Aylık ortalama doğalgaz tüketimimiz 700.000 m3 seviyesindedir.

SU : 2 adet sondaj su kuyusu açtırılmıştır. Toplamda bu iki kuyudan 50 lt/sn debi elde edilmektedir. Buradan terfi hattı ile depoya su basılmaktadır. 5.000 m3 ‘lük su depomuzdan şebekemize ortalama 10 atü basınçla su verilmektedir. Her parselin önünde PE borularda su hattı mevcuttur.

HABERLEŞME: Türk Telekom ile yapılan protokol kapsamında bölgemizde fiber internet altyapısının yapımı tamamlanmıştır. Üretimdeki parsellerin bir bölümü hizmetten yararlanmaya başlamıştır.

ÇEVRE : Bölge içerisine ve sağlık koruma bandına toplam 45.000 adet yeni fidan dikilmiş ve otomatik sulama tesisatı yaptırılmıştır. Bölge sahamıza batı cephesindeki dağ eteğinden gelecek yağmur suyu taşkınını koruyacak 3,5 km’lik açık beton kanal yaptırılmış, ayrıca bölge etrafı beton direkli tel çit ile korumaya alınmıştır.

ATIKSU ve KANALİZASYON : Atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi inşaatının 1.etabı tamamlanmış olup tesisi işletmeye alınma aşamasındadır.

YAPILAŞMA DURUMU : 2017 yıl başı itibariyle 30 parselde fiili üretim devam etmektedir. Ayrıca 15 parselde inşaatlar halen sürmektedir. Toplam yatırım değeri yaklaşık 250 milyon Türk Lirası olan bu firmalarda ve inşaatlarda toplam 1000 kişi istihdam edilmektedir.

Bunlara ilaveten, bir kısmında hafriyat çalışması yapılan toplam 20 ayrı parsel için yapı ruhsatı düzenlenmiştir.

FİRMA HAKKINDA YORUM YAP

FİRMA HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.