• turkosb@gmail.com
  • +90 (532) 623 09 45

HABER DETAYI

Mayıs 22, 2022 12:26 pm

TOSFED Mobil Eğitim Simülatörü Yola Çıktı

TOSFED Mobil Eğitim Simülatörü Yola Çıktı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 7-11 yaş grubundaki ilkokul öğrencileri arasından yetenekler keşfetmek, otomobil sporlarını tanıtmak ve sporun altyapısını kuvvetlendirmek amacıyla geliştirdiği Mobil Eğitim Simülatörü projesini başlattı.

 

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) üyesi 146 ülke tarafından sunulan 850 proje arasından, destek programı içerisine alınan 10 projeden biri olan Mobil Eğitim Simülatörü, Anadolu’nun 40 farklı şehrinde, yaklaşık 16.000 çocuğa ulaşacak. Katılımcılar, projenin teknoloji sponsoru Apex Racing tarafından çocuklara özel olarak tasarlanan simulatörlerle, proje için canlandırması yapılan TOSFED Körfez Pisti’nde karting deneyimi yaşıyorlar.

 

Ankara’dan başlayarak Anadolu’yu gezecek ve yaklaşık altı ay sürecek proje sonunda belirlenecek en yetenekli sporcu adaylarına, üst seviye simülatörler ile yarış eğitimi verilmesinin ardından, bu sporcuların dijital turnuvalarda yarıştırılması ve belirlenecek en başarılı isimlerden özellikle karting branşı için bir takım oluşturulması planlanıyor.

 

Proje hakkında açıklamada bulunan TOSFED Başkan Vekili Nisa Ersoy; “Mobil Eğitim Simülatörü sayesinde yetenekli çocukları ileri düzey eğitimlerle destekleyerek alt yapı çalışmalarımızın içine alacağız. Başarılı olan çocuklarımızın eğitimlerinin ardından bir takım oluşturarak, bu sporcu adaylarımızın karting yarışlarına katılmalarını sağlayacağız. Bu proje ile Anadolu’yu gezerek hem sporumuzu tanıtmayı hem yakın gelecekte ülkemizi yurt dışında temsil edebilecek yeni yeteneklere imkan sağlamayı hem de uluslar

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.