1971 yılında Türk Otomobil Fabrikası AŞ (TOFAŞ)’nin açılması; 1975 yılında Sönmez ASF Tesisleri’nin kurulması ile bugünkü Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) sanayi oluşumu başlamıştır. 1980’li yıllarda bölgede faaliyet gösteren firma sayısı artmış, bu firmaların temsilcileri 29 Ocak 1987 tarihinde Mustafa Karaer başkanlığında, bugünkü adı DOSABSİAD (Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği) olan Demirtaş Sanayicileri Derneği’ni (DSD) kurmuşlardır. Derneğin girişimleri sonucunda 24 Aralık 1989 tarih 20382 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yatırım programı kapsamında Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması planlanmış ve 1990 yılında DOSAB kurulmuştur. 15 Nisan 2000 tarihinde yürürlüğe giren 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu kapsamında kuruluş protokolü 06 Nisan 2001 tarihinde tescil edilmiş ve tüzel kişilik kazanmıştır. DOSAB, 2009 yılına kadar Müteşebbis Heyet’le yönetilmiş, aynı yıl Genel Kurul sürecine geçmiştir.
2016 yılı itibariyle 347 sanayi parselinin, 305 adedi doludur. Faal firma sayısı 428, istihdam 41 bin kişidir. 2016 yılında; İSO Türkiye’nin En Büyük 1.000 Sanayi Kuruluşu arasında 14, BTSO Bursa’nın 250 Büyük Firması arasında 43 DOSAB katılımcısı firma yer almaktadır. Her türlü alt ve üst yapı yatırımlarını tamamlayan, katılımcılarına kaliteli, kesintisiz ve uygun fiyatlı hizmet üreten, sosyal tesisleri ve sosyal projeleri ile de fark yaratan DOSAB, Türkiye’deki OSB uygulamasının başarılı örnekleri arasındadır.
Misyonumuz
DOSAB, 4562 sayılı kanun ve uygulama yönetmeliği kapsamında görevlerini; katılımcıların memnuniyetini ve olabilecek beklentilerini sürekli göz önüne alarak, çevreye duyarlı, iş sağlığı güvenliği ilkeleri esasında katılımcıları için değer yaratacak en iyi hizmet modelini geliştirip, eksiksiz uygulamayı misyon edinmiştir.
Vizyonumuz
Katılımcılarımızın iş yaşamlarını kolaylaştıran, daha yüksek katma değerli üretim yapabilmelerine yardımcı olacak yenilikçi yaklaşımlar geliştiren ve Türkiye’de katılımcılarına en iyi hizmeti veren, uygulamalarıyla tüm OSB’ler arasında örnek bir kurum olmak.
Entegre Sistem Politikamız
Katılımcı Memnuniyeti: Katılımcılarımızın, resmi kuruluşların ve toplumun memnuniyeti tüm faaliyetlerimizin odak noktasıdır. Taahhütlerimizi en yüksek kalitede, hedef bütçe içerisinde ve zamanında tamamlayıp teslim ederiz.
Sürekli İyileştirme: Süreçlerimizi performans göstergeleri ile takip eder, uygunsuzluklar daha oluşmadan sistemimizi sürekli iyileştirmeye çalışırız. Konumuzla ilgili tüm teknolojik yenilikleri ve olanakları yakından takip ederek hizmetimizi sürekli geliştirir, enerji yoğunluğumuzu iyileştiririz.
Kanunlara ve Mevzuatlara Uyum: Tüm faaliyetlerimizi T.C. yasaları ve hukuk kuralları çerçevesinde, yönetmelikler, düzenlemeler ve şartnamelere uygun olarak yürütürüz.
Yüksek Nitelikli Çalışanlar: Verdiğimiz tüm hizmetlerde konusuna hâkim, bilgili, işini seven, tasarruf bilincinde yaptıkları her işten sorumluluk ve gurur duyan nitelikli ve kişisel çatışmalardan arınmış, hedeflere odaklı istekli bir takım olarak çalışırız. Yüklenicilerimizin gelişimi içinde katkı sağlayarak onları eğitmeyi ve aynı prensipler doğrultusunda hareket etmeyi sağlarız.
İnsan Sağlığını Korumak: Hizmet sürecimizde insan sağlığı ve güvenliğini olumsuz etkileyebilecek tüm riskleri azaltmayı, çalışanları ve toplumu bilinçlendirmeyi asli işimizin ayrılmaz bir parçası olarak kabul ederiz.
Çevreyi Korumak: Hizmetimizi sunarken çevrenin en az oranda etkilenmesi ve kirlenmenin asgari oranda tutulmasını sağlamak amacıyla doğal kaynakları optimum seviyede kullanırız. Olumsuz çevre etkilerini, atıklarımızı, enerji tüketimini azaltmak ve enerji verimliliğini arttırmak için proaktif yaklaşım sergileriz.