HABER DETAYI

Temmuz 26, 2022 8:02 am

Öğmen OSBÜK YKK üyeliğine seçildi “Geleceğimizi TDİOSB’ler kurtaracak”

Öğmen OSBÜK YKK üyeliğine seçildi “Geleceğimizi TDİOSB’ler kurtaracak”

Dikili Sera TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı, Ziraat Mühendisi ve Peyzaj Mimarı Ali Osman Öğmen, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeliğine getirildi.

Dikili Sera TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Öğmen, OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeliğinde, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB) ve OSB’lerin güçlenmelerini ve aralarında işbirliği ile uyumlu çalışma imkanlarını sağlayacak karar ve tedbirlerin alınması, sorunların tesbiti ve çözüm önerileri yönünde çalışmalar gerçekleştirecek.

TEK AHAHTAR

Türkiye’nin geleceğinin TDİSOB’lerde olduğunu söyleyen Öğmen, “Hayvansal ve bitkisel üretim işletmelerinin, çağın ötesinde üretim yapması gerekiyor. Bu da ancak TDİOSB ile mümkün. Üretimin her safhasının kontrol edildiği, hijyenin sağlandığı, verimin ve kalitenin en üst seviyeye çıkarıldığı, ucuz maliyetli üretimin teşvik edildiği, giriş ve çıkışların kontrol edilebildiği TDİOSB’ler tarım ve sanayi entegrasyonun gelişmesinin de tek anahtarıdır” dedi. Markalaşma ve değerinden satış ile üretici ve yetiştiricinin gelirinini de artıran TDİOSB’ler ile tüketicilerin, sağlıklı gıdaya ulaşmasının daha kolay olacağını belirten Öğmen, Türkiye genelinde 32 milyon metrekare alanda TDİOSB’lerin kurulumlarının  devam ettiğine dikkat çekti.

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ HIZLI YOL ALINMASINI SAĞLIYOR

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi de olan Öğmen, İzmir’de başarılı bir örnek olan Dikili Sera TDİOSB’yi hayata geçirmek için tüm kurumların büyük bir işbirliği içinde olduğunu da söyledi.  Öğmen, “Kurucu ortakları arasında İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Dikili Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası’nın yer aldığı Dikili Sera TDİOSB’de yakın bir süre içinde temel atma sevincini yaşacağız. Kurulum çalışmalarının bu kadar hızlı olmasının en önemli nedeni kurucu ortaklar ve paydaşlar arasındaki ortak akıl, güçbirliği ile yaratılan sinerjidir” diye konuştu.
OSBÜK İLE BÜYÜYECEĞİZ

Öğmen, Türkiye’deki OSB sayısınında 265’i üretimde olmak üzere toplam 372’ye ulaştığını ifade ederek “Organize sanayi bölgelerinin tek çatı kuruluşu OSBÜK, hem  OSB’lerin hem de TDİOSB’lerin hizmet kapasitesini artırmak ve üretimin sürdürülebilirliğini geliştirmek için çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeliğimiz ile hem İzmir’imiz hem de Türkiye genelindeki tüm üretici dostlarımızla birlikte biraraya gelip sorunları yerinde inceleyip, çözüm için durmaksızın çalışacağız” diye konuştu.
OSBÜK Genel Kurulu’nda alınan kararla Yüksek Koordinasyon Üyeliğine getirilen Öğmen, ÖSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü’ye de kendisine duyduğu güven ve inanç için ayrıca teşekkür etti.

Firma Bilgileri

Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB
+90 232 402 70 70 Firmaya Git

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.