TAKİBE AL FAVORİLERE EKLE
1,867 ZİYARETÇİ
  • YETKİLİ KİŞİ: Belirtilmemiş
  • ADRES: Manisa Organize Sanayi Bölgesi 4. Kısım Zeki Şairoğlu Caddesi No: 9 Yunusemre / MANİSA
  • TELEFON: +90 236 213 08 35
  • SOSYAL MEDYA:
SERVİS YERLERİ TÜRKİYE

FİRMA HAKKINDA

Renkler 1980 yılında iki kardeş Ahmet Balaban ve Taner Balaban tarafından kurulmuştur.

Talaşlı imalat ve pres baskı operasyonları ile Çankaya/İzmir adresinde başlayan imalat süreci, artan iş ve müşteri hacmi sebebi ile Pınarbaşı/İzmir adresine taşınarak bir süre burada faaliyetlerine devam etmiştir.  Saç levha işleme ve şekillendirme operasyonları olan punch, lazer kesim ve abkant büküm imalat kabiliyetleri ile gelişimini ve büyümesini devam eden Renkler, 2000 yılında tüm operasyonlarını bir arada toplayarak, organize sanayi bölgesine taşınma gereği duymuştur. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) içinde yaklaşık 25 bin metrekare alan üzerinde hala hazırda faaliyetlerini sürdüren Renkler, son yıllarda kabiliyetlerini geliştirmiş ve özellikle tekil parça üretmek yerine yarı montajlı ve montajlı ürün grupları üretebilen, sistem üreticisi ve tedarikçisi konumuna gelmiştir. Üzerinde 300 ile 500 komponent taşıyan montajlı ürünlerin, dövme ve döküm hariç tüm metal parçaları tamamen Renkler üretim ve kalite güvence sistemi altında üretilmektedir. Renkler, BV sertifikalı kaynak operasyonu  ve kaynak operatörleri ile mig (gaz altı), tig (argon) ve punta  kaynak kabiliyetleri sayesinde, 2009 yılından buyana özellikle Avrupa pazarına hassasiyeti yüksek ve kompleks  kaynaklı parça ve ürünler ihraç etmektedir. 2008 yılında EBSO tarafından yatırımda 4.lük, yeni istihdam yaratmada da 2.lik ödülü almıştır.

 

Renkler 2011 yılı itibariyle Manisa Organize Sanayi Bölgesinde de (MOSB) 10 bin metrekare fabrika binasında ağırlıklı saç levha işleme, şekillendirme operasyonları olan, lazer, punch kesim,  abkant büküm, kaynaklı birleştirme, montaj ve statik toz boya kabiliyetleri ile gelişimini hızlandırmış, özellikle gelişen organize sanayi bölgesinin kaliteli, güvenilir ve rekabetçi en iyi tedarikçileri arasında hızla konumlanmış, ilişkilerini kuvvetlendirmiş bir yardımcı sanayi olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

 

2008 yılından 2013 yılına kadar 5 yıllık süreçte 5 misliden fazla büyüyen Renkler, 2013 yılı ikinci yarısından itibaren KOSBİ de yeni üçüncü  5 bin metrekare alan içinde kurulu fabrika binasında, Telekom, elektro-mekanik, savunma ve inşaat sektörlerine konteyner üretimini başlatmış olup, gelişim ve değişim ivmesini arttırmıştır.

 

Renklerin gücü ve başarısı;  her kademede çalışanlarının, yine çalışanlar tarafından belirlenmiş ve paylaşılmış vizyon ve misyonlarının, iş gelişim stratejilerinin, katılımcı bir yöntemle oluşturulması, benimsenmesi ve çalıştırılmasından gelmektedir. Çalışanlarının ve tüm paydaşlarının son derece motive olduğu Renkler çatısı altında, teknik ve kişisel gelişim eğitim programları ve yoğunluğu, sektöründe emsal gösterilmeyecek derecede en öncelikli başarı ve motivasyon kaynakları olup, çalışanları, müşterileri, tedarikçileri, STK ‘lar tarafından taktir edilmekte ve izlenmektedir.

 

Bünyesinde 2008 yılından buyana faaliyetini sürdüren ve 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kalite ödülü almış çıraklık eğitim birimimiz, ülkemize gerek sosyal meziyetlerinde örnek,  gerekse teknik yeteneklerinde üstün yetenekli 40 öğrenciyi her yıl mezun etmenin, kalifiye istihdam yetiştirmenin gururunu yaşamaktadır. Bunun yanında bir çok üniversitelerde ve  Ege Genç İş Adamları Derneği (EGIAD) de muhtelif sosyal sorumluluk projelerinde proje liderliği yapan, aktif sorumluluk ve görevler alarak sosyal sorumluluk bilincini her daim faaliyetlerinde yer veren ve takip eden bir yönetim anlayışına sahip Renkler,  ülkemize ihtiyacı olan katkıyı sağlamayı amaç edinmiştir.

 

Sahip olduğu OHSAS 18001, ISO 9001, TS 16949 ve 14001 ÇYS yardımıyla, çalışanına, işletmesine paydaşlarına ve doğaya olan saygın ve tutarlı hassasiyetini 2008 yılından buyana başarılı bir şekilde muhafaza etmekte ve geliştirmekte olup, sektörünün parlayan yıldızı haline gelmiştir.

Genç ve birçok uluslararası kurumsal şirket ve sektörlerde çalışmış deneyimli yönetim ekibi, Uluslararası Koçluk Federasyonu’ndan ( ICF ) akredite olmuş kurumlardan aldığı koçluk becerileri sayesinde,  yönetim ve liderlik yöntemlerinde her türlü konulara koçvari bir yaklaşım sergileyerek, cesareti yüksek, pozitif düşünen ve sorgulayan takım ruhunu oluşturmuştur. Renkler bu yöntemi başarısının iksiri ve katalizörü olarak görmektedir.

Renkler’in sloganı 1+1>3 olup, oluşan başarı ve sinerji, her şeye ama her şeye rağmen pozitif düşünce ve paylaşım ilkesini benimsemek ve yaşamak ile mümkündür. Renkler bunun yaşandığı yerdir.

 

Üretim

  • Preshane
  • Montaj Hatları
  • Sac – Metal İşleme
  • Kaynakhane
  • Talaşlı İmalat

 

Ürünler

  • Pres Ürünler
  • Mekanizamalar
  • Yarı Montajlı Ürünler
  • Lazer & Punch Büküm
  • Kaynaklı Ürünler
  • Talaşlı
  • Konteyner

FİRMA HAKKINDA YORUM YAP

FİRMA HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.