Trabzon – Arsin Organize Sanayi Bölgesi

TAKİBE AL FAVORİLERE EKLE
1,689 ZİYARETÇİ
  • YETKİLİ KİŞİ: Belirtilmemiş
  • ADRES: Organize Sanayi Bölgesi 9. Cadde No: 2 61900 Arsin / Trabzon
  • TELEFON: +90 462 711 37 10
  • SOSYAL MEDYA:
SERVİS YERLERİ TÜRKİYE

FİRMA HAKKINDA

Biz Kimiz?

Türkiye’nin doğuya açılan en büyük kapısı, limanı, serbest bölgesi, hava alanı, ipek yolu üzerindeki konumu nedeniyle adını tarihe kazımış bir şehir, Trabzon ve de  kurulduğu günden itibaren özverili, fedakarlıkla dolu çalışmalar neticesinde bugün yaklaşık 5.000 personeli, milyon dolarlık ihracat kapasitesi, Bölge ve Türkiye ekonomisine katkısı, modern tesisleriyle  Karadeniz’ in gururu Trabzon Organize Sanayi Bölgesi.

Bölgemiz, 23.07.1976 tarih ve 7/12707 Sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden 13.10.1985 tarihinde, Trabzon İl   Özel  İdaresi,  Trabzon  Belediyesi,  Trabzon   Ticaret ve Sanayi Odası ile Arsin Belediyesince oluşturulan  Müteşebbis    Heyet   tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanlığının kredi desteği ile    Arsin    İlçesi   sınırları    içinde     983.420 m2’lik  sahada kurulmuştur.

4562 Sayılı OSB Kanunu 25. Maddesi gereği, 07.06.2003 Cumartesi günü toplanan 1.Olağan Genel Kurulumuz yeni yönetimini belirlemiştir. Bundan böyle Organize Sanayi Bölgemiz bölgede yer alan yatırımcılar arasından genel Kurul’ ca belirlenen 5 Yönetim Kurulu üyesi tarafından iki yıl için ve 4562 sayılı OSB Kanunu ve buna bağlı çıkarılan Uygulama Yönetmeliğine göre yönetilmektedir.

Onaylı imar planına  göre 25  adet yapı adasında en küçüğü 4.410 m2 ve en büyüğü 28.237 m2 alanında olmak üzere toplam 86 sanayi parseli mevcuttur. Bunların yanında sosyal tesisler, arıtma tesisleriyle yeşil alanları içeren üniteler yer almaktadır. Altyapı çalışmaları, yollar altyapısı,  kanalizasyon,  yağmur suyu terfi hattı, 1000 m3’lük depo, drenaj  taşkın  koruma,  PTT  inşaatları,  içme  suyu  ve  enerji işletim hatları tamamlanarak hizmete sokulmuştur.

Bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde, Bölgede bulunan tüm parseller tahsis edilmiştir. Bölgemizde 88 firmada üretim yapılmakta olup, çalışan tesislerde  yaklaşık 5.000 kişi istihdam edilmektedir.

Bölgemizde tahsisi veya satışı yapılmamış parsel bulunmamaktadır. Yatırım programından 1995 yılında çıkarılan bölgemiz, kredi borçlarını ödeyerek, bu tarih itibariyle yatırımlarını kendi kaynakları ile yapmaktadır.

Vizyonumuz

Çevreye ve toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, hizmet kalitesini sürekli geliştiren, öğrenen bir OSB yaklaşımıyla kesintisiz, kaliteli, katılımcıların memnuniyetini ön planda tutan hizmet sunarak üretimde, ihracatta, istihdamda, yenilikçilikte Türkiye’de Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri arasında örnek gösterilen ve Dünyaca tanınan bir sanayi bölgesi olmak.

Misyonumuz

Evrensel kalite standartlarında hizmet mükemmelliğini yakalayarak katılımcılarımızın sorunlarının çözülmesine, işlerini geliştirmelerine, tanıtımlarına katkı sağlayarak, eğitim ve araştırma çalışmalarını teşvik etmek, bu konularda proje üreterek Türkiye’deki ve Dünyadaki OSB’ler ile işbirliği içerisinde olarak katılımcılarımızın memnuniyetlerini en üst düzeyde tutarak yaratıcı, çözüm odaklı ve yenilikçi yaklaşımla örnek bir Organize Sanayi Bölgesi modeli oluşturarak markalaşmak.

Kalite Politikamız

Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak üyelerimize yerel, ulusal ve uluslararası alanda hizmet sunarken;

  • Üyelerimizin beklentilerini ve gereksinimlerini yasalar doğrultusunda karşılamak,
  • Çoğulcu ve katılımcı yönetim anlayışını benimseyerek kolektif çalışma bilincinin oluşturulması amacıyla takım çalışması ve ekip ruhunu teşvik etmek,
  • Hızlı, etkin, güler yüzlü hizmet anlayışı ve personel eğitimi ile katılımcı memnuniyetini sağlamak,
  • Yatırımı, ihracatı ve istihdamı artırıcı ortamın oluşmasına katkıda bulunmak,
  • Üretimde yenilikçi yaklaşımın benimsenmesine yönelik altyapı oluşturmak,
  • Rekabetçi sanayi altyapısı ile sosyal ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak,
  • Çevre ile uyumlu, doğal kaynakların kullanımına saygılı üretim yapılmasını teşvik etmek,
  • Kurumsal saygınlığı artırarak öncü ve örnek bir kurum olma imajını sürdürmek,
  • İlimizin sosyal, kültürel ekonomik yaşam seviyesine katkı sağlamak,
  • Kalite Yönetim Sistemini sürekli geliştirmek prensibiyle hareket etmek Kalite Politikamızdır.

FİRMA HAKKINDA YORUM YAP

FİRMA HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.