TAKİBE AL FAVORİLERE EKLE
1,585 ZİYARETÇİ
  • YETKİLİ KİŞİ: Belirtilmemiş
  • ADRES: Manisa Organize Sanayi Bölgesi 3. Kısım Mustafa Çapra Caddesi No: 15 Yunusemre / MANİSA
  • TELEFON: +90 236 213 05 70
  • SOSYAL MEDYA:
SERVİS YERLERİ TÜRKİYE

FİRMA HAKKINDA

Uzun yıllardır orme kumaş reaktif boyama yapan firma, yeni yaptığı makina ve kurduğu tesis ile örme kumaşa indigo boyama yapmaya başlamıştır.Her tür örme kumaşa ve ayrıca dokuma kumaşa indigo boyama yapan Kral Tekstil, Türkiyede örme kumaşın indigo boyamasını yapan ilk ve tek firmadır.

Üretim

  • Boyama Bölümü
  • Örgü Bölümü
  • Kumaş Üretim İşleyişi

 

Kumaş Üretim İşleyişi

Kral tekstil bünyesinde kumaş üretimi için ilk aşama olan iplik satın alımından sonra işletmeye gelen ipliklere üretime girmeden önce giriş kalite kontrolü yapılır. Bu kontrol sırasında, sondaj usulü seçilen ipliklere numara kontrolü, nem kontrolü, lif analizi, haslık ve renk kontrolü (renkli iplikler için)gibi testler uygulanır. Toleranslar çerçevesinde kabul edilen iplikler üretime girmek üzere örgü bölümüne verilir. İstenilen kumaş özelliklerine göre örgü makinesi seçimi yapılarak ham kumaş üretimine başlanır. Örgü bölümünde 30-34 pus ve 18-28 fein aralığında 29 adet “yuvarlak örgü makinesi” bulunmaktadır. Birçok en ve gramaj da süprem, ribana, interlok, pike, futter (2 iplik – 3 iplik) kumaşlar likralı veya likrasız açık en veya tüp olarak örülebilmektedir.

Uygun makinede üretimi tamamlanan ham kumaşlar daha sonra örgü kalite kontrol bölümüne gelir. Burada kumaşlara en gramaj kontrol yanı sıra %90 oranında yüzey kontrolü uygulanır. Onaylanan kumaşlar boyanması için boyahane bölümüne verilir. Boyahaneye geldikten sonra, siparişe bağlı olarak kilolarına göre partilenen kumaşlar mal açma makinelerinde açılarak boyamaya hazır hale getirilir. (Boyamadan önce kumaşın prosesine göre ek işlemler uygulanabilir). Boyama işleminden önce boya laboratuarında istenilen renk doğrultusunda renk çalışması yapılır. Kumaşlar laboratuarda çalışılan renge göre boya makinesinde gerekli ön terbiye işlemlerine girdikten sonra boyanır, yıkanır ve yumuşatılır. Kral tekstil bünyesinde 21 tane “HT jet boya makinesi” bulunmaktadır. Kapasitelerine göre sayıları değişen makineler full otomasyon sistemiyle çalışmaktadır. Boyanan mallar tüp ve açık en olmasına göre “tüp kesme”, “balon sıkma” veya “santrifüj” makinelerinden geçirilerek kurutulmaya hazır hale getirilir. Daha sonra kumaşlar uygun kurutma makinesine alınır. Apre bölümünde 2 adet “ramöz” (8 ve 10 kamaralı), 1 adet “serbest kurutma makinesi” 2 adet “sanfor”, 1 adet ”şardon” ve 1 tane de “karbon fırça” makinesi bulunmaktadır.

Zincirli kurutma (ramöz) veya serbest bantlı kurutuculardan geçirilerek kurutulan kumaşlara, müşteri isteğine göre ek bitim işlemleri de (karbon fırça, şardon) uygulanabilir. Son olarak sanfor makinelerinde uygun en gramaj ve çekme değerleri verilerek kumaş işlemleri tamamlanmış olur.

 

Boya Laboratuvarı

Boya laboratuvarında müşteriden gelen renkler istenilen kumaş kalitelerine göre çalışılıp renk okeyine gönderilir. Müşteri tarafından onaylanan renkler boyanmak üzere işletmeye verilir. Onaylanmayan renkler ise kritik doğrultusunda tekrar çalışılarak müşterilerin istediği renkler yakalanmaya çalışılır. Ayrıca laboratuvarda işletmeye gelen boyar madde ve kimyasal maddelerin( tuz, soda, kostik, hidrojen peroksit, asetik asit vs…) kontrolleri yapılarak işletme için uygun olup olmadığı ve boyar madde lotlarının renk devamlılığı kontrol edilir. Bunlara ek olarak iplik giriş kalite kontrolü çerçevesinde ipliklerin lif analizleri yapılır.

Laboratuvarımızda “data color” spektrol fotometre mevcuttur. Spektro fotometre yardımı ile işletmemize dijital olarak (Ramisyon eğrisi ve rakamları ) gelen renklerin boya reçeteleri alınıp renk çalışması yapılmaktadır. Ve renk tekrar spektrol fotometre ile kontrolü yapılmaktadır. ∆E 0,5 in altında olan renkler okeydir.

FİRMA HAKKINDA YORUM YAP

FİRMA HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.